Mevzuat Duyuruları
Anasayfa / Bilgilendirme / HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE MODÜLÜ E- BİRLİK SÖZLEŞME GİRİŞLERİ HK.
E-BİRLİK

HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE MODÜLÜ E- BİRLİK SÖZLEŞME GİRİŞLERİ HK.

DEĞERLİ ÜYEMİZ,
MESLEK YASAMIZ GEREĞİ;
“3568 sayılı Yasa’nın 33/1-(f) maddesinde uyulması zorunlu mecburi meslek kararları belirlemek TÜRMOB Genel Kurulunun görevleri arasında düzenlenmiştir. Bu maddeye istinaden Birlik Genel Kurulu tarafından “Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımının Meslek Mensuplarınca Kullanılması Hakkında Mecburi Meslek Kararı” alınmış, bu karar 13.12.2013 tarihli ve 28850 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanmış ve 01.01.2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Anılan Mecburi Meslek Kararının 7. maddesinde, meslek mensuplarının bağlı oldukları Odalardan şifre alarak yazılımı kullanmalarının zorunlu olduğu, 8. maddesinde, meslek mensuplarının düzenledikleri sözleşmeleri tam ve eksiksiz olarak yazılıma girmek ve bu suretle Odalara bildirmek zorunda oldukları, 9. maddesinde ise bu zorunluluklara uymayanlar hakkında gerekli disiplin cezalarının uygulanacağı hükme bağlanmıştır.”
Geçmişte sözleşme düzenlenmesi ile ilgili üyelerimizden gelen sorunlar değerlendirilmiş 13.12.2016/12897 sayılı Genelge (2016/3) ile düzenlemeler yapılarak yayımlanmıştır. Bu kapsamda yazılımın bir yıldan uzun süreli sözleşme yapmaya ya da bir yıl süre ile yapılan sözleşmelerin feshedilmediği takdirde kendiliğinden uzamasına olanak verecek şekilde düzenleme yapılmıştır. Bu kapsamda mutlaka Haziran sonuna kadar müşterileriniz ile sözleşmelerinizi e-Birlik sistemi üzerinden tamamlanmanız gerektiğini ifade eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.
Saygılarımızla…

e birlik a

sınav koleji

ANLAŞMALI KURUMLAR HK.